Freezpen

Freezpen är en avancerad och effektiv kryobehandling som på några sekunder avlägsnar olika hudförändringar.

Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Frezpen endast bort hudförändingen och inte den omgivande friska huden.

Freezpen fungerar utmärkt på exempelvis:

  • Pigmenteringar
  • Seborriska keratoser
  • Körsbärsangiom
  • Fibrom
  • Skin tags

Priser

(Liten fläck = 0,1-05mm)
Priset beror på diameter och tjocklek – hur mycket dikväveoxid som går åt. Vid större fläckar görs individuell bedömning.

Behandlingen går snabbt, är effektiv och säker utan att skada frisk vävnad. Behandlingen gör inte ont, men du kan uppleva en lätt brännande eller stickande känsla. Upprepade behandlingar kan behövas. 1 återbesök efter ca 1 månad ingår alltid.

Frysningen tar 5-25 sek per fläck/prick. Därefter kan det bli en rodnad som gör området lite rött och svullet. Det är normalt att en vattenblåsa uppstår över det behandlade området och den försvinner efter par timmar upp till ett par dagar. Därefter kan en sårskorpa bildas som kan sitta kvar upp till 1-2 veckor. Processen kan upprepas beroende på omfattningen av behandlingen. Området läks på 2-6 veckor. Återfall av hudförändringen kan förekomma och behövs upprepning kan man göra dessa med 4veckors mellanrum

Det är viktigt att skydda huden mot sol efter behandlingen, så höst och vinter är en bra tid att bli av med sina fläckar/prickar.

Kom ihåg att alltid konsultera en läkare/dermatolog innan en Freezpen-behandling för att säkerställa att din hudförändring är godartad.