MELINE

 • MELINE

  1595 kr
Behandling av ojämn hudton och mörka fläckar

Är den första och enda hudvårdsserien som har specialiserat sig på behandling av hyperpigmentringar och ojämn hudton. Kliniska studier visar att MeLine kan reducera en synlig ojämn hudton med upp till 90-95% i loppet av 60-90 dagar.
Serien är även anpassad för de med känslig och reaktiv hud.

Om behandlingen

Meline är en behandling som utförs främst i kur och är en kemisk peeling som är specialiserad på att behandla ojämna hudton och mörka fläckar samt ger en förbättrad hudstruktur. Tillsammans med den specialiserade hudvårdsserien kan pigmenteringar reduceras med upp till 90-95% efter avslutad behandingskur. Meline har specialiserat sig på att behandla alla fototyper. Viktigt information till dig som kund som har mörka fläckar och ojämnheter i hudtonen är att dessa kan vara mycket komplexa och bero på många olika faktorer där vissa kan vara kroniska tillstånd och andra enkla att behandla. Tillsammans med din hudterapeut pratar ni om vad som är möjligt för dig.

Rekommendationen är en kur på 2st behandlingar med 4 veckors intervall samt hudvård i hemmet med produktserien under 3 månaders tid. Vid melasma kan 3 st klinikbehandlingar behövas.

För att uppnå optimala och snabbare resultat, rekommenderar vi att inkludera MeLine® klinikbehandlingar i ditt hudprogram.  Det bör utföras en behandling/månad under 2-3 månader. Den mest populära behandlingen är för ansiktet, men det finns även behandlingar för ögonområdet. Behandlingen tar ca 45 minuter och du upplever inget obehag eller smärta, endast en lätt värmekänsla. Det är viktigt att du skyddar huden ordentligt de nästkommande 4-7 dagarna efter klinikbehandlingen. Endast fuktgivande och högt solskydd ska användas. Därefter återupptar du ditt hudprogram igen med de aktiva produkterna fram till nästa behandling.

Före Efter
Eftervård efter Meline

Meline är en avancerad behandling och efter behandlingen kan man uppleva följande:

 • Tillfällig irritation, stramhet rodnad eller utrensning i form av finnar kan uppstå
 • I sällsynta fall kan svullnad och ev. utslag uppstå. Då är det ditt ansvar som kund att ta kontakt med salongen för guidning och hjälp
 • Skulle en svårare svullnad uppstå så kan du som kund hemma kyla med kall kompress eller/och ta dubbel dos antihistamintablett och kontakta salongen/din terapeut
 • Huden är mer känslig för solbränna/solskada direkt efter behandlingen. undvik överdriven exponering för solen och använd minst SPF 40
 • Jag ska undvika aggressiv peeling, vaxning och produkter som innehåller starka syror och retinoider på det behandlade området 1 vecka innan och 1 vecka efter behandlingen 
 • Jag vet att aktiviteter som sola, basta, simning, intensiv träning, ånga/värme, klia/pilla på området, röka, snusa och lägga makeup direkt efter behandlingen kan påverka hur huden reagerar efter behandlingen och att det ät mitt eget ansvar som kund om jag väljer att inte förhålla mig till detta.
 • Gällande pigmentbehandlingar såsom Meline är jag medveten om att mina pigmenteringar kan återkomma när huden utsätts för sol och att behandlingsresultatet kan variera pga att pigmenteringar kan bero på många olika orsaker som ex. graviditet, sjukdom och ärftlighetHur ska jag behandla huden efter en Meline behandling?Rengör ansiktet försiktigt med ansiktsrengöring, klappa huden torr med en handduk och återfukta två gånger om dagen.Jag ska undvika att klia eller pilla på sår eller flagor för att minska risken för ärrbildning.
  Användning av andra produkter som innehåller AHA-syror eller retinol rekommenderas inte.
  Det är mycket viktigt att följa de råd som terapeuten ger, för att få bästa effekten av behandlingen och minska risken för komplikationer eller biverkningar. Detta inkluderar att använda alla hemvårdsprodukter enligt anvisningarna.
  Direkt solexponering är förbjuden under behandling och daglig användning av solskydd med minst SPF 30 krävs även på en molnig dag i minst 6 veckor. Det finns risk för hyperpigmentering om detta råd inte följs.
   
Rulla till toppen